3 glavna razloga zašto muškarci gube interes za djevojkom/ženom – i kako ga vratiti…

3 glavna razloga zašto muškarci gube interes za djevojkom/ženom – i kako ga vratiti…

16 rujna, 2022 0 By Admin

2. Ne osjeća se sigurno u vašoj blizini.

Muškarac može izgubiti interes jer se ne osjeća sigurnim što je ranjiv u vašoj blizini.

To je često uzrokovano velikim očekivanjima, osuđujućim ponašanjem ili osjećajem da se mora ponašati na određeni način koji odaje tko on zapravo jest.

Kada zauzmete ovaj stav s muškarcem, interakcija s vama bit će primamljiva kao da gurate nos u osinje gnijezdo. Vjerojatno nije nešto što bi mnogi, osim istinskog mazohizma, spremno volontirali učiniti.

Što učiniti u vezi s tim: Rješenje je radikalno prihvaćanje.

Kada ga emocionalno ne prihvaćate onakvim kakav on uistinu jest, i umjesto toga želite da bude netko ili nešto što nije (ili on vjeruje da to želite od njega na temelju vašeg ponašanja), on će se povući iz straha od biti osuđivan ili vas iznevjeriti.

Emocionalno prihvaćanje znači potvrditi ga da bude tko god jest, kakav god jest (sve dok ni na koji način ne ulazimo u teritorij zlostavljanja ili zlonamjernosti).

To, naravno, ne znači da morate odustati od toga da postanete otirač. Možete željeti stvari u životu, ali dok mu ne date svoje službeno verbalno i neverbalno “da” onome tko je zapravo ispred vas u ovom trenutku, njegovo će ponašanje dolaziti iz mjesta otpora i “ne” stvarnosti .

3. Ima drugih stvari koje mu se događaju u životu.

Još jedan razlog zašto muškarci gube interes je taj što imaju druge prioritete u životu o kojima se moraju pobrinuti. Nešto se stalno pojavljuje. Vjerojatno možete suosjećati s ovom dilemom na temelju brojnih primjera iz vlastitog života u posljednjih nekoliko tjedana ili mjeseci.

Rokovi na poslu, obiteljska drama i porezne prijave često spadaju u ovu kategoriju. Način na koji muškarci rade je da im je pažnja usmjerena na ono što im je “najvažnije” u životu. I u dobru i zlu, nećete uvijek biti na vrhu te liste.

Kada prolazi kroz teško razdoblje, njegov fokus će se prirodno usmjeriti na najhitniju stvar s kojom se mora nositi.

Ponekad se stvari jednostavno pojave – ništa više, ništa manje.

Što učiniti u vezi s tim: Kada se to dogodi, ne želite se natjecati za njegovu pozornost.

To će ga samo natjerati da se osjeća kao da mora birati između brige o svom bolesnom roditelju (na primjer) i vas. I da vam kažem, čak i ako “pobijedite”, dugoročno će vam zamjerati što ste ga doveli u tu situaciju.

Umjesto toga, najbolji pristup u takvim situacijama jednostavno je pružanje podrške, a ne natjecanje za njegovu pažnju.

Podržavajući ga u teškim vremenima pokazat ćete mu da ste na njegovoj strani. Osim toga, kada ponovno uzme stvari pod kontrolu, sjetit će se tko mu je čuvao leđa i vjerojatnije je da će produbiti svoju predanost i odnos s vama.

Stranice: 1 2