TEŽAK ZADATAK i SAMO RIJETKI  će ga RIJEŠITI TOČNO! Znaš li ti riješenje??

TEŽAK ZADATAK i SAMO RIJETKI će ga RIJEŠITI TOČNO! Znaš li ti riješenje??

25 srpnja, 2021 0 By Admin

Isto tako, ostavit ću vam i kratke upute, ako ste zaboravili neke stvari vezane za matematiku, pa da vas malo podsjetim. Moram vam odmah reći da ovaj zadatak nije ni malo lak i jednostavan.

Dakle, ovako, za danas sam vam pripremila matematički zadatak i vaše je, sasvim logično,  da ga riješite! Po mogućnosti da ga riješite točno. Zadatak je prilično kompliciran. Uzmite si malo svog slobodnog vremena i pokušajte ga riješiti točno. Prije nego počnete, malo ću vas podsjetiti nekim osnovama.

Vjerujem da većina vas to i zna, ali za one koji ne znaju, ostavit ću kratke upute.  Prije nego ga uopće počnete riješavati morate znati redosljed računskih operacija. Ako to ne znate i ako u samom startu pogrešno krenete, nećete dobiti tičan rezultat.

Redoslijed izvođenja računskih operacija je množenje i dijeljenje, a nakon toga ide zbrajanje i oduzimanje. Također trebate paziti i na ono što je u zagradi, jer to uvijek ima prednost o odnosu na ostalo. Podjestit ću vas da i svaki broj koji se množi sa nulom, u konačnici daje rezultat nulu.

Kad je riječ o mozgalicama i skrivalicama, tu vam ne treba apsolutno nikakvo znanje. Ali, kad je riječ o matematici i matematičkim zadatcima, tu vam ipak treba određeno znanje.

Zadatak nije lagan, svakako nije, ali nije ni pretežak u toj mjeri da ga ne bi mogli riješiti.

Klikni >>>OVDJE<<< i PRIDRUŽI SE u našu ASTRO GRUPU i prati nas svaki dan

 

Većina vas zna da ja uvijek na kraju napišem riješenje. Bilo da je riječ o skrvalicama ili nečem drugom. Tako ću i danas napisati riješenje ovo zadatka. Svima će vam biti dostupan i svi ćete moći vidjeti. Oni koji ne budu znali, moći će vidjeti koji je točan rezultat. Isto tako oni koji riješe, moći će provjeriti da li je njihovo riješenje točno.

Točan rezultat današnjeg matematičkog zadatka je:

1

Jeste li i vi dobili 1 za riješenje? Znam da jeste, većina je sigurno znala točno riješiti.

Na slici je napisano riješenje zadatka

Stranice: 1 2