Ako ste ikada bili žrtva nevjere, sigurno ste se zapitali  “zašto je varao?” 5 razloga zašto muškarci “varaju”.

Ako ste ikada bili žrtva nevjere, sigurno ste se zapitali “zašto je varao?” 5 razloga zašto muškarci “varaju”.

5 srpnja, 2021 0 By Admin

Pet čestih razloga zbog kojih muškarci varaju:

1. Neki muškarci varaju jer u braku ne zadovoljavaju svoje potrebe. Pod iskrivljenim su uvjerenjem da je izlazak izvan braka opravdan ako u braku nemaju odnose. Zadovoljavaju svoje “potrebe”, brak im ostaje netaknut i zavaravaju se vjerujući da, sve dok njihova supruga ne zna, nitko nije oštećen. Bračni problem riješen … u njihovom umu.

2. Neki muškarci ne poštuju granice. Znaju da s brakom dolaze određene  granice. Ali, oni imaju malo krivnje što se tiče prekoračenja tih granica. Što više pokušavate objasniti prevarantu da se prema vama treba odnositi s ljubavlju i poštovanjem, to se više obezvređujete u njegovim očima. I veća je vjerojatnost da će varati iznova i iznova i iznova.

3. Neki muškarci uživaju u saznanju da imaju nešto sa strane. Ne znaju kako propustiti priliku da se malo “zabave”. Čin varanja ima više veze s činjenicom da je varanje tabu nego stvarni čin “zabave”.

4. Neki muškarci misle da nisu pravi muškarci ako odbiju pozivnicu druge žene. Svoju “muškost” definiraju prema tome koliko su privlačni suprotnom spolu. Što više pažnje i prijedloga dobiju, osjećaju se muževnije. Ti su ljudi bankrotirali u odjelu samopoštovanja.

5. Neki varaju jer skrivaju tajnu. Na primjer, muškarac je možda orijentiran i na žene i muškarce i nije otkrio te podatke svojoj ženi. Možda voli svoju ženu i želi zadržati svoj brak netaknutim, ali svoje će potrebe zadovoljiti izvan braka.

Bez obzira na razlog, varalica ga posjeduje. Ne vjerujem u to da sam žrtva i ne vjerujem u preuzimanje odgovornosti za tuđe postupke. Kada se zapitate “zašto” ili uložite vrijeme u razumijevanje razloga, postavljate se za preuzimanje odgovornosti za njegov problem. Ako vas  je vaš suprug prevario i pokušava vam reći da je to bilo zbog problema u braku, podsjetite ga da živite u istom problematičnom braku i odlučili ste ne varati. Izbor koji je mogao sam napraviti. Izbor za koji je on odgovoran, a ne vi.

Stranice: 1 2