Možete li riješiti ovaj težak matematički zadatak?

Možete li riješiti ovaj težak matematički zadatak?

9 listopada, 2020 0 By Admin

Vjerujem da ove moje kratke upute većina vas zna, ali ako ne zna, pratite moje upute i pokušajte riješiti točno rezultat. Također i oni koji znaju, možda moje upute pomognu da se malo prisjete. Zadatak nije lagan, ali nije ni pretežak. Zadatak ima nekoliko zamki na kojima bi vrlo lako mogli pogriješiti i na kraju dobiti netočan rezultat.

Zato, uzmite si malo svog slobodnog vremena, uključite moždane vijuge, skoncentrirajte se i ja sam sigurna da ćete tako točno riješiti ovaj zadatak i doći do točnog riješenja. Ovo nije vrsta zadatka koja se može riješiti za par sekundi. Potrebno je ipak malo truda i dosta znanja da bi ga točno riješili.

Kao i kod svake skrivalice i mozgalice vam na kraju otkrijem koja je skrivena riječ ili broj, tako isto ću vam na kraju otkriti i riješenje ovog zadatka. Sigurna sam da će ovaj zadatak mnogi od vas riješiti točno, ali isto tako znam da ćebiti i mnogo onih koji ga neće točno riješiti.

Isto tako, sigurna sam da uz malo truda mogu baš svi riješiti točno ili uz pomoć uputa koje sam vam ostavila. Samo budite oprezni i još jednom ponavljam da morate obratiti pažnju na redosljed izvođenja računskih operacija.

Sada ću vam otkriti riješenje ovog zadatka.

Riješenje ovog zadatka je:

12

Da li ste i vi dobili 12 za riješenje?  Kao i svaki put do sada, pišite i ovaj put svoje komentare na Fb stranici. Pišite da li vam je zadatak bio lagan ili težak. Pišite ako vam je možda bio prelagan ili pretežak. Podijelite svoja riješenja sa drugima, a tako možete i vidjeti kakvo riješenje su drugi dobili. Usporedite sa svojim. Ako su različita, onda je netko definitivno pogriješio. Uvijek možete saznati točno riješenje, jer ga ja svaki puta napišem.

Na slici je napisano riješenje zadatka.

 

 

Stranice: 1 2