Zadatak na kojem će se mnogi zabuniiti. ZNAŠ LI TI RIJEŠENJE ZADATKA??

Zadatak na kojem će se mnogi zabuniiti. ZNAŠ LI TI RIJEŠENJE ZADATKA??

30 srpnja, 2021 0 By Admin

Iako nema pravila. Ponekad vam postavimo vrlo jednostavan zadatak, ali i na takvim jednostavnim zadatcima bude ipak dosta netočnih riješenja. Kod matematičkih zadataka postoje neke stvari koje jednostavno morate znati napamet. Morate znati redosljed izvođenja računskih operacija. Ako to ne znate, nećete i ne možete dobiti točan rezultat na kraju.

Dakle, morate znati pravilan postupak izvođenja računskih operacija, a to je da se prvo riješava onaj dio množenja i dijeljenja, a tek onda dio u kojemu se traži zbrajanje ili oduzimanje. Ako u startu krenete prvo sa zbrajanjem ili oduzimanje, definitivno nećete dobiti točan rezultat. Dakle, to morate znati, kako bi se reklo, kao pjesmicu napamet.

Današnji zadatak može se reći da nije nešto posebno prelagan, ali nije ni pretežak. Uz malo znanja i truda, svi bi ga mogli točno riješiti. Sve što vam je potrebno da dođete do točnog riješenja je malo vremena i malo znanja.

U svakim zadatcima ima ispisanih i točnih i netočnih riješenja, a tako će biti slučaj i sa današnjim zadatkom. Ali, ako ne uspijete riješiti točno zadatak, mi ćemo vam na kraju otkriti riješenje zadatka. Ili će vas jednostavno možda zanimati da li ste točno riješili, odnosno da li je vaše riješenje točno. Također ćete moći provjeriti svoje riješenje, jer kao što smo maloprije rekli, mi ćemo vam otkriti riješenje zadatka.

I evo, došli smo do samog kraja i do riješenja zadatka koje ćemo vam upravo sada otkriti.

Riješenje zadatka je 7

Stranice: 1 2