6 umirujućih esencijalnih ulja koje pomažu za mirniji san i mirniju noć. Prirodan način za bolji san.

6 umirujućih esencijalnih ulja koje pomažu za mirniji san i mirniju noć. Prirodan način za bolji san.

6 travnja, 2021 0 By Admin
  • TAMJAN

Povijesno se smatralo najvrjednijim uljem od svih, tamjan se koristio u Egiptu. Tamjan je prekrasno pomagalo za spavanje zbog svojih aromaterapeutskih blagodati, ublažavanja stresa i promicanja opuštanja. Stavite nekoliko kapi ulja u ruke, protrljajte dlanove i udahnite prije nego što legnete na spavanje.

  • ULJE OD DRVETA CEDRA

Ako se borite s nesanicom, možda ćete htjeti unijeti cedrovinu u svoju noćnu rutinu. Smatra se da je esencijalno ulje s prirodnim sedativnim svojstvima cedrovina emocionalno utemeljena i promiče osjećaj sigurnosti. Difuzno ili nanesite ovo ulje izravno na jastuk kako biste si pomogli u spavanju. Cedrovina se također može koristiti protiv prehlade i za odbijanje kukaca.

  • NEROLI

Eterično ulje nerolija prekrasan je lijek za spavanje jer njegova hipnotička i umirujuća svojstva mogu vam pomoći da opustite um, kao i ublažiti nesanicu, tugu i osjećaj očaja. Također se pokazalo da smanjuje krvni tlak, olakšava uznemirenost i koristi vašoj ukupnoj dobrobiti. Neroli preporučujemo štedljivo, jer je to jedno od najskupljih ulja na svijetu.

  • KAMILICA

Svima nam je poznato pijenje čaja od kamilice prije spavanja, ali jeste li znali da esencijalno ulje kamilice također može biti korisno sredstvo za spavanje? Najčešće se lokalno primjenjuje na dno stopala, ovo ulje ima svojstva ublažavanja stresa, a također dobro djeluje u difuzoru nakon dugog dana. Umirujući bijes, razdražljivost i uznemirenost također su poznati kao blagodati.

Stranice: 1 2