Žena ženi da je iskreni i pravi prijatelj!? Ma dajte molim vas…!

Žena ženi da je iskreni i pravi prijatelj!? Ma dajte molim vas…!

18 lipnja, 2020 0 By Admin

Dok je god prisutna bilo koja vrsta ljubomore između dvije žene koje sebe nazivaju prijateljicama, one zapravo nisu prijateljice.

One su samo dvije osobe, koje iz nekog razloga, uspjevaju funkcionirati zajedno. Često su takvi susreti i druženja popraćeni lažnim osmjesima i lažnim laskanjem.

Kad je žena ljubomorna na ženu i kada se sastanu na kavi, te prve minute su popraćene nelagodom, grčem u želudcu, lošim raspoloženjem, a sve se to prikriva sa lažnim smješkanjem. U tom slučaju, potrebno je određeno kraće vrijeme da dođe do blagog opuštanja i komunikacije. Isto tako, često koristimo razne izgovore da izbjegnemo poziv na kavu ili bilo koji drugi poziv koji treba završiti druženjem.

Naravno da takav vid druženja ima ograničen rok trajanja. Tada to “prijateljstvo” puca. Najčešće bez nekog dobrog i opravdanog razloga. Ona druga strana, često ni ne zna zašto je došlo do prekida prijateljstva. Razlog je samo jedan. Razlog je ljubomora koja izjeda i koja se više ne može podnositi.

Ta ljubomora kasnije učini i da nam počne sve smetati na toj osobi, sve što kaže, što napravi, način na koji priča i način na koji se ponaša, sve nas to počne nervirati u toj  mjeri da više jednostavno ne možemo podnositi tu osobu u svojoj blizini.

Nema većeg neprijatelja, nego što jedna žena drugoj ženi može biti neprijatelj.

Nema veće ljubomore, nego što jedna žena može osjećati ljubomoru prema drugoj ženi.

I ono što žena ženi nikada ne oprašta, je njena ljepota.

 

Nikako sve rečeno se ne odnosi doslovno i bez iznimke!

Ima zaista divnih i iskrenih prijateljstava između dvije žene u kojima nije prisutno ništa od rečenog do sada. Isto tako, ima i žena koje se neće prepoznati u napisanom do sada, jer su drugačije i funkcioniraju na drugačiji način.

 

Vratimo se na ljubomoru…

Mnogi kažu i reći će, da je ljubomora bolest. Ironično je što često upravo one najljubomornije osobe će to izjaviti. Kategorički će tvrditi kako nisu ljubomorne, a upravo im ta ista ljubomora, veliki problem predstavlja u životu.

 

Da li je ljubomora stvarno bolest!?

Ljubomora je stanje kao i svako drugo. Ljubomora je osjećaj. Ljubomora je pojava. Ljubomora je emocija. Ljubomoru ne biramo sami, ona je u nama, ona nam je prirodno nametnuta, ona je dio svakog čovjeka. S njom se rodimo, živimo i umiremo. I sreća je stanje, emocija i pojava. I tuga isto, kao i razočaranost, zadovoljstvo, plač i suze, strah, hrabrost, radost, samokritičnost, frustracija, iskompleksiranost… Sve je to stanje čovjeka i emocija koju osjeća i nešto što je čovjeku prirodno nametnuto. Tako je isto slučaj i sa ljubomorom.

Sve što je pretjerano i što prelazi neke granice normalnog, nije dobro.

Ali, nije samo slučaj da je ljubomora pretjerana. I hrabrost može biti pretjerana i strah može biti pretjeran. I preosjetljivost, plač, frustracije i sve ostale emocije i stanja koje jedan čovjek posjeduje, mogu biti pretjerane.

Stranice: 1 2